Добри, но неразбрани

Само половината от цената на един SMS от 1.20 лв. в шоуто Vip Brother отива за благотворителност
16 апр 2009 15:31, Петя Славова
88
Добри, но неразбрани
Силва Зурлева. Снимка: БГНЕС

Доста духове разбуни предаването Vip Brother, но не толкова със звездните си величия, които се опитват да спечелят колкото се може повече пари за каузите, а с въпроса за прозрачността на разпределяне на приходите за благотворителност.

След като 45 неправителствени организации обвиниха екипа на Vip Brother в липса на прозрачност в комуникацията с дарителите, неправилно насочване на проблемите и неспособност за представяне на ефективни решения, отговорът от шоуто не закъсня.

"Спекулациите около този Vip Brother са твърде много", обясни програмният директор на Нова телевизия Олга Лозанова. – Това не е първият Vip Brother, който прави Нова телевизия, но е първият благотворителен.

Предаването продължава осем седмици и следователно има осем каузи, които са затруднили организаторите в определянето на критерии, по които едни да получат средства от благотворителността, а други не – разказа още Лозанова.

"Все пак не сме си поставяли за задача да решаваме проблемите на цялото общество, а да покажем, че такива популярни предавания могат да допринесат за решаване на тези проблеми" – сподели тя.

"Критерият за избор на каузи е такъв, че всеки зрител да може да ги припознае като важни за обществото.

И доста рискувахме, защото успяхме да съчетаем несъчетаемото – благотворително предаване, с което да гоним рейтинг.

Мога да кажа, че се гордея, защото резултатите показват, че ние и Мюзик Айдъл сме най-гледаните телевизионни шоута. Това е голямо постижение, огромен успех не само за нас, но и за начина, по който се прави телевизия в България.

При пълна прозрачност ще бъдат разпределени средствата между фондациите и организациите за отделните каузи", увери Лозанова.

Главният консултант за България на “Модерн таймс груп” – собственик на “Нова телевизия”, Силва Зурлева обясни и схемата на получаваните средства и отделянето на техническите разходи по тях.

"Нова телевизия" и фирмите, които държат лиценза на предаването, се отказват от техния дял от приходите от SMS-и.

Тя уточни, че от цената на един SMS от 1,20 лева, след като се отделят техническите разходи за мобилните оператори и за ДДС, за благотворителността в предаването остават 0,60 лева.

По същата схема половината от цената на едно телефонно обаждане към БТК отива за благотворителността в шоуто.

Очакванията на организаторите са да съберат 1 000 000 лева, като всички приходи ще бъдат разпределени между осемте благотворителни каузи в него.

До този момент са събрани 570 000, като това са реалните суми, които изключват разходите.

На въпрос дали начинът със SMS-и е най-удачен, от предаването отговориха, че показваните видеоматериали с болни дечица трогват хората и ги карат да реагират емоционално, като гласуват за различните каузи.

Така че въпреки повечето разходи, се вижда, че това е по-удачният вариант за събиране на пари.

Още един въпрос, който подбуди негативни реакции към предаването, бе този за хонорарите на звездите, участващи в него.

Организаторите обясниха, че голяма част от тях са върнали част от сумите си, но само Емил Кошлуков го е направил публично.

"Лично на мен ми е малко обидно за някои от нещата, които достигнаха до нас от вестниците" – сподели Зурлева.

"Когато човек се опитва да прави нещо добро, това добро не се слага на първо място, а се търси винаги отрицателното.

Не случайно в българския език има поговорки, които е трудно да се преведат на чужд език: “Аз не искам да съм добре, а Вуте да е зле”.

Не мога да си обясня този негативизъм. Това, което сме си поставяли за цел, ще го изпълним – зарече се Зурлева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Баси *** на всеки SMS, който струва на изпращача 1,20лв. едва 0,50ст. отиват за благотворителност. Аааа страшна алчня. Евала на безкрупулността на Нова Тв. Евала! Да манипулираш с клипчета на слепи ,изоставени и бедни деца ,изнудвайки бедните Българи с по 500лв.заплата да пускат SMS и да храниш с тях мобилни оператори и държава и телевизия е направо НАГЛО.
86
0
 
0
 
! Отговори
офф преди 15 години
много си ***
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Повече няма да гласувам! си няма да пълня гушите на операторите малко ли сметки плащам.
84
0
 
0
 
! Отговори
suobshtavashtiat ist преди 15 години
VIP - BROTHER BATE OTIDE I ON U REKATA!
83
0
 
0
 
! Отговори
viovioi.blog.bg преди 15 години
много се изложи. Неочаквано и ужасяващо извади толкова груб речник, че направо недоумявам??? Първо каза за Саша Ант. "Да му сер*а в устата". Снощи пък каза на Аня, че Емо Кошлуков направо се уср*а??? Леле майко, тая не е със всичкия си? Това ли е нашата олимпийска гордост?
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пропусна най-големия ***! Ивайла Бакалова. Световен факт е ,че изобщо не си е гледала детето но пък във Вип Брадър се направи на най-голямата майка въпреки ,че до 3-тата и година изобщо не я е виждала(на което Българските домакини се изсмиват). Хич няма да споменавам ,че всяка втора дума и е лъжа,зависти или злоба. Като се хванаха с Аня Пенчева за косите, двете заприличаха на скодофии. Никой друг съквартирант не е бил толкова нагъл и служещ си с лъжи ,за да оплюе някой. Първо няма какво да се лъжем Ивайла е много далеч от красотата! Но пък си е залепила плакат с текст"Ивайла Бакалова -най-красивата Българка" ,за да си вдига самочувствието пред настоящата "мис" но пък това дразни съквартирантите и от там тръгна и кавгата с Аня Пенчева. Освен това Ивайла направо заби съквартирантите с лъжата ,че дъщерята на Аня Пенчева ,Пипи е със силикон(може би от яд ,че тя самата си бе забравила "циците" влизайки в къщата) но това естествено бе лесно доказуема лъжа. Опита се да манипулира хората ,даже само дето не разкъса Кристияна ,за да поеме лидрската поцизиция на Организатор, хич няма да споменавам за каква приятелка на Дарина Павлова се изкара, въпреки ,че всеки средно интелигентен човек веднага би се изсмял,. Все пак няма как като спиш с мъжа на Дарина Павлова, като му смучиш парите и т.н. съпругата му просто няма как да е приятелка с любовницата. Ама явно Ивайла мисли Българите за ,които може да лъже както си иска.. .Абе *** отвсякъде.
81
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 15 години
*** какви випове са тия ?Някакъв сърбин къде не съм го чувал но определено е реалист ако не вип.Аня пенчева 1 увехнала актриса секс символбеше преди сега е бойко борисов *** вижте я на какво прилича само но комент,,,за дъщеря и да не говорим аман от мамини и татини синчета .Ицо хазарта е страшен вип е ако не го викнат на някоя предизборна манифеста да се кълчи по площадите го няма никакъв по участия та даже и фамилията не му знаят българите *** вип е .Део същия позьор от комунизма в руското училище до промяната в американското русо момиче оп момче бил.Особено важен беше криминалния контингент и това са 1 кристияна ''умишлено не заслужава главна буква'' 2 Кошлуков който от време на време влиза в час 3 место е ИВАН СЛАВКОВ 1 наистина достоен за мен Българин който наистина са малко хората като него с огромни приятели влиятелни хора и позиции с потекло на лидер но той с мърсутя не се занимава или иначе казано с ПОЛИТИКА докато всички с нокти и зъби искат да се докопат до властта той има тази възможност но не го прави ЕВАЛА ТОШКО ТИ СИ ЗЕМЕН ЧОВЕК другите са развей прах .
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Зурлева е алчна и долна. Но това е България, точно такива хора се издигат и заемат ръководни постове, а страдаме ние и децата ни. Мисля, че предавания като БИГ-БРАДЪР (и то особено в несполучливия му български чалгаджийско-мутренски-паразитен вариант) трябва да бъдат съдени и заклеймени като деморализиращи. Именно такива, като събраните *** вътре, подтикват децата към престъпления и лентяйство. Насаждат им се фалшиви кумири - на мъжете да са мутро-политико-далавераджии без морал, а на момичетата - да са чалгаджийки-манекенки и ку.ви като Аня Пенчева да речем. За това стават и ще продължават да стават убийства като днешното. Няма морал, няма нищо - има само печелене на пари, на всяка цена. Дори на гърба на болните деца. Толкова е срамно точно те да се използват за лице на сребролюбската кампания на НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, че просто нямам думи. Мислех, че поне Ники Кънчев е стойностен мъж, но той доказа, че не е с нищо по-различен от парвенюто Милен Цветков.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това не е ли снимката на развратната либийска сестра
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
точно така - мотото да се помогне на децата е само предлог, при това фалшив. Истината е, че храним паразитиращите псевдо-звезди, мобилните оператори и котилото на г-жа Зурлева от противни и неграмотни водещи, изживяващи се като някакви мега-шоу-величия
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоест какво излиза накрая? Храним мобилни оператори ,държава ,цяла телевизия и куп "звезди" а мотото е даспасим децата? Обаче като гледам май спасяваме GSM операторите и Нова-тв както и държавата от световната криза !!! Снощи парите бяха към 700 хиляди събрани тоест още 700 хиляди са прибрали от Мобилните оператори и Нова ТВ!! Браво, добра печалба гоните и наближавате кота 1 милион.
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нова телевизия тотално ми падна в очите - повече няма да я гледам. То бива алчност и манипулации, обаче тези дами и господа надминаха всичко. Не пращайте SMS за нови тоалети на г-жа Зурлева и за препарати за подмладяване на Ники Кънчев. Мислех го за интелигентен мъж, но селския му произход надделя.
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
AIDE VIP BRADARCHETA vsichki shte si priberete PAI finansov stiga demagogija Ako se MISLITE WECHE ZA MINISTERSTVO NA SOCIALNITE VAPROSI se OTKAZETE PONEZE MASLAROVA NEMA DA VI POVOZI NA SAMOLET ZA 10000$ili NA MORE S POMOSHTITE OT PENSIONERITE!!! VSICHKO E EDNO MRASNO *** INSPIRIRANO NA GARBA NA BEDNIJA CHOVEK v dadenija sluchai bolnite deca .....
74
0
 
0
 
! Отговори
ЪПСУРД преди 15 години
Какъв пример ни дават твзи ВИП-ве, като за престоя си в къщата получават съвсем не малки хонорари? Като е благотворителна каузата, защо не влязоха с условие "без хонорар"; щели да загубят заради престоя си?! На пълна държавна издръжка - храна /съвсем не лоша - колко семейства си позволяат да адат например синьо сирене или разни морски дарове, изобилие от свежи плодове и зеленчуци.../. Е, нямат отделни спални само.Кой от тези персони щеше сега да е там?Значи за тях това е работа, и то не лоша. Колко е средната заплата в България, а минималната?И гласуваме ние, обикновените хорица, а от SMS-те ни за каузата отиват само по 60 стотинки!!!Тъпо и абсурдно!
73
0
 
0
 
! Отговори
аз, залухарката преди 15 години
Пери врме пращах SMS-и за за всякякви помощи, докато разбера, че повечето от парите отиват за данъци, мобилни оператори, организатори... Успокоявам се с това, че за голямото наводнение занесох директно дрехи и пари в БЧК, и вече не пращам SMS-и, а намирам директни начини.Разчитат на нашата непросветеност и наивност, която за да ни размекнат сърцата, наричат "доброта"
72
0
 
0
 
! Отговори
THE IS SPARTAAA ! преди 15 години
НЯКОИ ХОРА 6ТЕ СИ НАКУПЯТ ВИЛИ И ЯХТИ СЛЕД ТУИ 4ИФУТСКОТО ПРЕДАВАНЕ "ВИП Б." А ВИЕ 6ТЕ ТЪНИТЕ В МИЗЕРИЯ
71
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 15 години
А, бе тия от Нова и продуцентите колко пари ще отделят за благотворителност от рекламните си приходи, че нещо не разбрах. СМС-ите са капка в морето в сравнение с това, което лапат от реклама. А Никито колко ще задели от хонорара си, че и това не чух?
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** държава, *** телевизия, политици, *** народ
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не е редно сираците да се издържат чрез благотворителност!Всички плащаме данъци и държавата е тази, коятп трябва да се погрижи част от тях да бъдат дадени за децата.Докато за много деца няма лечение, за други няма храна или обучение, разни чиновници си обзавеждат кабинетите със столове за по 200-300 лв, купуват си компютри за по 1000 - 2000 лв, макар че за работата им са достатъчни и евтини компютри.Да не говорим за служебните мерцедеси и бмв-та.
68
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
НА ВСЯКА ВИП ЗВЕЗДА ЗА ДА ВЛЕЗНЕ В КЪЩАТА СА ДАЛИ ПАРИ...КАКТО НА АЗИС 50 ХИЛЯДИ ЛЕВА...АМ МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ВСИЧКИ СЪБРАНИ ПАРИ НА ВИПОВЕТЕ ЩЕ Е ПОВЕЧЕ ИЛИ ТОЛКОВА КОЛКТОО ХОРАТА ИЗПРАЩАТ ЗА СМС-И? И ЗАЩО БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ ПРАЩАТ СМС-И...ЩО НЕ КАНИХА ВИП ЗВЕЗДИ И ТЕ ДА ДАВАТ ПАРИ..А НЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА КЛОУНИ И ДА ВЗИММАТ ГОЛЕМИ ХОНОРАРИ И ДА УЧАСТВАТ...ПЪК БЕДНИТЕ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ ДА ГЛАСУВАТ...